torsdag 17 april 2014

Schnitzel!

 
 
Lagade schnitzel här om dagen, första gången faktiskt som jag gjorde det. Råstekt potatis till, ärtor och kaprismajo - sjukt gott!
 
Jag stod och tittade på kalvköttet i disken och sen tog jag en glutt på grisköttet och jag gick hem meden bit skinkstek istället. Kort sagt både billigare och bättre för miljön! Men även om det är kalv eller gris så måste skivorna bankas ut ordentligt, i en plastpåse för exempel med en kastrullsom verktyg. Jag doppade sen köttet i dinkelmjöl, sen uppvispat ägg och sist i glutenfritt ströbröd (blir mycket krispigt) och sen stekas i olja i het panna i ca 4 min på varje sida.
 
Och så är jag mycket nöjd med mitt senaste uppläggningsfat. Knallgult från Gefle - perfekt i påsk!
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar