lördag 6 oktober 2012

Entrecôte m/broccoli & trattisar

Vi drog till skogs på eftermiddagen och om vi hittade trattkantareller... Riktigt stora är de nu också. På 1,5 timme plockade vi säkert 10 liter. - Det är som att hitta pengar på gatan, sa jag till Marco. Han förstod min känsla men svarade att han hellre hade hittat pengar...

Att steka entrecôte 
Om du har lust att äta entrecôte en dag så hitta ett par fint marmorerade bitar. Stek de på hög värme i smör och rapsolja. 3 minuter på en sida, vänd de och när det börjar komma upp lite köttsaft ur köttet så är de medium rare. Ta upp de ur pannan och lägg de på varandra i folie i minst 5 minuter. Skiva sen upp de om du vill och slå över köttsaften som ligger i folien.

Sen kan ni ju låta bli att göra som jag gjorde ikväll - spräcka två försök på bearnaisesås... Marco försvann kvickt ut ur köket och jag slängde ner kastrullen extra hårt i vasken. Fick bli dragonsmör istället...








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar